OP 2013/2014 - JARO

31.03.2014 11:26

Moravský Krumlov „B“ – Práče  2:0 (1:0)

V sobotu, 10.května, jsme zajížděil na půdu Mor. Krumlova, kde jsme se utkali s místní rezervou. Bylo to další těžké utkání v řadě a na cizí půdě. Chtěli jsme potvrdit body z Chvalovic a nadále si tak udržet malý odstup od prvního týmu, ovšem opak byl pravdou. Vypadalo to celý týdenjako,že jsme „na hrušce“, ovšem po tomto zápase přišlo rychlé vystřízlivění a pád na zem. To, že jsme porazili první tým přeboru totiž celou sezonu nedělá. Hraje se 26 zápasů a ne jen jedno kolo. Nyní již k zápasu. Ze začátku jsme do utkání vlétli, kdy domácí obranu větral rychlonohý Krejčiřík, který měl několik šancí. Dokonce jednou zachraňoval až na brankové čáře obránce. To bylo ale tak z naší strany vše. Od 15. minuty, kdy jsme dostali hloupý první gól po našich dvou fatálních chybách v obraně a brankáře 1:0 to byla marnost nad marnost. Neběhali jsme, nedostupovali hráče, prostě domácí měli volnosti, kolik chtěli. V druhé půlce jsme chtěli něco změnit, v kabině proběhla bouře, která ovšem nepomohla. V druhé půli to bylo snad ještě horší (a to jsem si myslel, že už to horší být nemuže). Hráli jsme na 3 utočníky, ale ani to nepomohlo, náš tlak byl nijaký a domácí podnikali rychlé brejky do otevřené obrany. Proměnili až jeden z posledních v 90. minutě 2:0 a posléze sudí zápas ukončil.

Toto utkání bylo z naší strany doslova trapné a podprůměrné. Byl to diametrální rozdíl oproti tomu, co jsme předvedli minulé kolo ve Chvalovicích. Proto bych se chtěl divákům, kteří vážili cestu do Krumlova omluvit a zároveň je požádat o podporu v dalším utkání s Miroslaví „B“, které odehrajeme tuto sobotu na domácím hřišti v 16:30. Přijďte nás podpořit!! 

Chvalovice – Práče „A“  0:2 (0:0)

Ve větrném, nedělním dopoledni jsme odehráli utkání ve Chvalovicích s prvním týmem Okresního přeboru. Domácí byli jasnými favority a nic jiného než vítězství domácí ani nečekali. My neměli co ztratit, a tak jsme  domácí jsme porazit, protože jsme jim měli co vracet ( my víme ). Naše taktika byla jasná, soustředit se na brejky a provádět útoky do otevřené a nezajištěné obrany. Do první výraznější šance se dostali domácí, kdy špatně vyběhl náš golman Sláma a na branárové čáře hasil neštěstí Kovalský. Postupem času jsme se osmělovali i my a vyráželi též na zteč. Jelikož jsme hráli proti větru první půli, moc šancí ke střelbě jsme neměli. Hrozili jsme ze standartních situací. Domácí měli územní převahu, to bylo ale vše.  Jejich střely mířily vysoko nad naši bránu a téměř nás v prvním poločase neohrozili. Do druhé půle jsme vstupovali my s výhodou větru v zádech a dokonale jsme ji zúročili, kdy v 47. minutě dostal šanci ke střele Klouda a z velkého vápna se nemýlil 0:1. Od tohoto stavu to byl zmar pro domácí, my chodili do přečíslení a brejků a chvalovičtí ne a ne vymyslet kloudnou akci, která by končila střelou.  Z jednoho protiútoku střílel bravurně Kuba Novák, ale jeho puklici domácí golman vytáhl se štěstím na roh. V 80. minutě definitivně zabil hřebíček do rakve Patrik Kosec, který obdržel „přihrávku“ od Zimka, povodil si golmana a se štěstím uklidil míč do prázdné svatyně domácí branky. 0:2  Domácí byli bezzubí, za druhou půli to smrdělo  před naší bránou jen při jednom přímáku, který taky skončil metr vedle. Zaslouženě jsme vyhráli a připsali si 3 body a skalp prvního mužstva. Mančaft z Chvalovic si nezasloužil absolutně nic. Po taktické stránce jsme utkání zvládli na jedničku, každý plnil, to co měl a úspěch byl na světě !!!

V příštím kole opět jedeme ven a to do M.Krumlova. Zde se utkáme s B týmem, který je také velice nepříjemný a pohybuje se v horní polovině tabulky. Přijeďte zafandit. Výkop je v sobotu v 16:30

 Práče – Jaroslavice   3:1 (2:0)

V 5. jarním kole jsme hostili mužstvo z Jaroslavic, které se také jako my nachází v popředí tabulky. Náš začátek byl jako z říše snů, když si na roh ze druhé minuty naskočil Roman Gregor a rozvlnil hostující svatyni poprvé. 1:0 O 5 minut později měli stejnou šanci hosté, kdy na malém vápně hlavičkoval uplně sám nepokrytý útočník. Ten ale netrkl hlavou tak přesně a míč skončil nad břevnem. Hra byla poněkud rozháraná, ovšem my byli na hřišti lepší a diktovali tempo. Do dalších příležitostí se dostávali Klouda s Krejčiříkem, kdy prvně jmenovaný svou slabší  nohou(pravou) orazítkoval břevno pěknou technickou střelou z velkého vápna a Adam tvrdou střelou překonal brankáře, ovšem radost z gólu mu překazil obránce, který míč vykopával na brankové čáře. Ve 40. minutě pelášil sám na brankáře opět Adam, kterého vychytal brankář, ovšem Adam si doběhl pro odražený míč, a přihrál na gól Kloudovi, který už neměl mnoho práce se zavěšením do poloodkryté svatyně. 2:0  Do druhé půle jsme vstoupili katastrofálně, kdy po omylech ve středu obrany do toho hostující utočník kopl šidlem a bylo to rázem o gól 2:1. Ještě hůře mohlo  být o chvíli později, kdy se opět po drobných minelách prodral k zakončení útočník týmu Jaroslavic. Naštěstí pro nás trefil pouze tyčku. Do této chvíle to byla z naší strany v druhé půlce tragédie. Od tohoto okamžiku jsme zase postupně začínali přebírat otěže, které byly okořeněny i pár tutovkami ( Klouda, Krejčiřík ), kteří trestuhodně netrefili ani bránu. Klid nám dal až 5 minut před koncem Klouda, který po přiťuknutí od Miry Tkadlece zvyšuje na 3:1 a dává tak i konečnou podobu zápasu.

Sestava : Sláma – Koudela, Gregor, Kosec, Tkadlec P. – Čech, Kabela, Tkadlec M., Novák – Krejčiřík,Klouda

 

Příští zápas odehrajeme ve Chvalovicích s  vedoucím týmem přeboru a nebál bych se říci 7 kol před koncem že i jistým postupujícím v neděli  4.5. už v 10:15. Přijďte nás proto podpořit v co největší míře !!!

Mikulovice – Práče  2:1 (2:1)

Na Velikonoční neděli jsme zajížděli na půdu Mikulovic. Domácí hráli v pohodě ve středu tabulky a tudíž se mohlo zdát, že půjde o normální zápas. Ovšem my jsme moc dobře věděli, co nás může čekat a také nás potkalo. O normální zápas nešlo, šlo totiž někomu jinému o mnohem víc…Něco zvláštního se již odehrávalo při nástupu, kdy měl  utkání řídit sudí Ryšavý, ovšem jako hlavní nastoupil rozhodčí Novák, který není ani na nominační listině pro utkání OP a je v příbuzenském vztahu s domácími. ( pan Ryšavý byl prý nemocný, proto utkání pouze řídil z pozice AR1 – nevidím jediné rozumné vysvětlení, proč tedy neležel doma, když měl prý chřipku – doufám, že už mu je dnes lépe a mohl si užít Velikonoční pondělí.)

Zápas začal velice nervozně a hekticky, my nepředváděli naši hru a nejen domácím právě o to šlo, kdy si nás sudí postupně nachystával a kouskoval hru. Do vedení se dostali hráči Mikulovic, kdy byl přímý kop domácího Polického tečován zdí 1:0. Vyrovnání přišlo o několik minut později, kdy dělovkou taktéž z přímého kopu srovnal Roman Kosec 1:1. . Těsně po vyrovnání jsme měli šanci, kdy Adam Krejčiřík nedal stoprocentní gól, avšak selhal.  Mezitím se několikrát žlutilo ( samozřejmě že na naší straně) Nejprve za „faul“ Zdeňka Koudely, následně za úsměv na tváři Ondřeje Zimka.O tohle všem šlo…pěkně nás naťuknout a pak nás dorazit. To se povedlo asi ve 35. minutě, kdy z otočky opět střílel Polický, který vsítil na 2:1. ( nutno podotknout, že v malém vápně byl citelný faul domácího utočníka, který držel našeho stopera, aby nemohl míč odkopnout…píšťalka ovšem zůstala němá.) Do kabin se odcházelo za stavu 2:1 pro domácí. V druhé půli jsme začli hrát naši hru, po zemi, kombinančí fotbal. Nepřizpůsobovali jsme se nakopávaným míčům, které preferovali domácí. Z kraje půle měl vyrovnání na kopačkách Roman Gregor, ovšem jeho pokusy zneškodnil domácí brankář. Celou půli jsme byli lepším týmem a zasloužili si vyrovnání, ovšem nebylo nám přáno. Od 70. Minuty jsme dohrávali v deseti lidech, kdy šel předčasně pod sprchy Štěpán Zimek po 2 žlutých kartách. Ale i v deseti jsme hráli vabank a měli více ze hry. Dokonce jsme si vytvořili šance i na vyrovnání, které zůstaly bohužel nevyužity. Utkání jsme nakonec prhráli 2:1. Gratuluji domácím k zisku 3 bodů a dalšímu nejmenovanému celku k tomu, že my 3 body nezískali. Kluci, opravdu skvělá práce !

Věřím tomu, že kdybychom vyrovnali na 2:2, sudí vyčaruje nějakou tu penaltičku pro domácí a my bychom byli ještě více rozčarováni. Proto doufám, že příští zápas na domácí půdě s Jaroslavicemi už bude uplně normální. Nikomu o nic nepůjde a náskok 6 bodů už bude zcela dostačující pro první mužstvo tabulky.

Sestava: Sláma – Zimek Š., Koudela, Kosec R. Gregor- Tkadlec P., Kabela, Zimek O.,Čech- Krejčiřík, Klouda 

Práče – Bohutice  2:1 (1:0)

V tomto utkání nás čekal předposlední celek tabulky, který ovšem bojuje o každý bod a věděli jsme, že nás nečeká nic nelehkého a příjemného. Také jsme věděli, že hosté se nebudou s ničím mazat a jejich hra bude spočívat v nakopávaných míčích na své „habány“ a vytvořit si tak nějakou šanci. Vše  se potvrdilo, bohužel, my jsme se s tím neodkázali vyrovnat a nehráli vůbec naši hru. Přizpůsobili jsme se hře soupeře a dnes to byla opravdu KOPANÁ. První půle z naší strany byla doslova trapná. Žádný náběh, bojovnost, kloudná přihrávka, kombinace, pohyb. Za zmínku  opravdu jen stojí branková příležitost, kdy jsme rozehrávali standartní situaci, kterou mazácky kopl Roman Kosec a jeho jmenovec Roman Gregor ( Krajůvka ) si počíhal na zadní tyči a do protipohybu brankáře otevřel skóre. 1:0. V kabině poté bylo dusno, protože jsme opravdu nehráli nic, do druhé půle jsme šli s tím, že musíme zlepšit opravdu vše ( horší už to snad být ani nemohlo). Z kraje druhé půle to vypadalo, že se trošku dostáváme do tempa, přišlo několik nebezpečných centrů, rohů a výborná střela Zdeňka Koudely, kterou golman reflexivně vyrazil.  Hosté utočili sporadicky, ale jeden utok skončil v naší brance a to když se míč dostal až k hostujícímu stoperovi, jenž napřáhl z úctyhodných 30 metrů a jeho střela skončila v naší bráně, ačkoliv letěla snad 2 dny 3 hodiny 17 minut a 3 vteřiny. 1:1 Do konce zápasu stále zbývalo asi 30 minut, čili dost času na zvrat, ovšem dnes to opravdu nešlo… Vytvořili jsme si takový nijaký tlak, který končil na šestnátce soupeře. Hosté poté  hráli obětavě, do všeho padali, střeli blokovali a také více zdržovali a váleli se než by chtěli hrát, protože bod by byl pro ně zlatý. Po jednom z posledních centrů se míč ve vápně asi 4x od někoho odrazil až se se štěstím dostal k volnému Kloudovi, který míč napálil pod břevno. 2:1 Ihned po rozehrání sudí ukončil zápas a my tak se štěstím vyhráli 2:1 po marnotrapném výkonu. Ale i taková výhra se počítá a nadále se udržujeme v horních patrech tabulky.

Další kolo zajíždíme do Mikulovic, nováčka soutěže, který nás doma vícenež potrápil a remizovali jsme s ním, takže to bude určitě nelehké utkání. Pevně doufám a věřím, že konečně zas budeme hrát fotbal. Utkání začíná v neděli, 20.4., tak přijeďte podpořit naše mužstvo!!! Děkujeme.

Sestava : Sláma- Bernát(Zimek Š.),Gregor, Kosec R., Tkadlec P. – Kosec P., Zimek O., Koudela(Tkadlec M.),Zimek Š.( Kovalský) – Klouda, Krejčiřík

Rakšice – Práče „A“  1:3 (1:3)

Ve druhém jarním kole jsme se vyddli na půdu Rakšic, celku, který se pohybuje ve spodní polovině tabulky a tudíž potřebuje každý bod.  Proto jsme věděli, že nás nečeká lehké utkání. Navíc jsme měli v hlavách utkání z loňska, kdy jsme zde vedli o 2 góly a pak fatálně selhali a pouze zde plichtili. K utkání jsme přistoupili zodpovědně a na soupeře vletěli. Do první jasnější příležitosti se dostával Krejčičík, který po milimetrovém pase od Zimka O. pelášil sám na bránu, ale jak je jeho dobrý zvykem, netrefil zařízení. Poprvé jsme se prosadili při kulišáckém zahrávání přímého kopu Kloudem, který načapal brankáře domácích v nedbalkách a míč zakroutil do branky. 0:1 Byli jsme aktivnějším týmem a domácí k ničemu nepouštěli. O další gól se postaral Roman Gregor, který si naběhl na rohový kop a míč pohotově uklízí do brány. 0:2 Třetí gol jsme přidali o chvíli později, kdy opět běžel Adam sám na bránu a tentokrát dělá golmanovi kličku a míč si konečně najde tu správnou cestu za brankovou čáru. 0:3. Dalo by se říci, že jsme měli utkání pod kontrolou, ovšem ke konci poločasu přišla chybka ve středu hřiště a domácí jí využili s přispěním našeho levého beka, který si sráží centr do vlastní sítě 1:3. Druhá půle začla z naší strany nervozně a hra se pomalu vyrovnala, ovšem  víc tutovek jsme měli my. První byla hlavička Zimka O. který si naběhl na centr Čecha, ale branku nevstřelil,když nebyl nikým atakován. Další loženku (ještě větší) měl Klouda, který si zpracoval centr Čecha a sám neatakován z malého vápna střílí někam do třetího oka zvrchu rakšických zábran. V další jasné příležitosti se ocitá Čech po perfektním centru Zimka, který přeloboval celou domácí obranu a Čech sám tváří tvář brankáři neuspěl. Do dalších šancí se dostávali Krejčiřík a opět Klouda, ale klasicky prostě nic. Domácí hrozili zejména z rohů a dlouhých nakopávaných míčů. Utkání se v poklidu dohrálo bez žluté karty a my si tedy odvážíme 3 body. Naše hra byla kouatelná, ovšem takové množství šancí a pouze 3 branky. Toto by se nemělo stávat, proto bych doporučil trenérovi na trénincích méně běhat a více šůtrovat na bránu !!!

V zápase vedli jsme opět o 2 goly, ovšem měli jsme v hlavách zápas z minulé sezony, kdy jsme také vedli ale o výhru přišli. Dnes se ale ukázalo, že jsme za ten rok ušli nějakou cestu a jsme zkušenějším mužstvem a vedení udrželi, když jsme mohli přidat minimálně další 3 branky. Domácí hrozili nakopávanými míči, kde s vypětím všech sil byli bráněni a víceméně se k přímému ohrožení brány nedostali.

Sestava: Sláma - Bernát, Gregor, Kosec, Tkadlec - Zimek Š., Zimek O., Koudela, Čech - Krejčiřík, Klouda

Další utkání odehrajeme v sobotu 12.4. s celkem Bohutic, který taky bojuje o každý bodík a nečeká nás opět žádné lehké utkání. Přijďte nás proto podpořit !!! Utkání začíná v 16:00

 

 

 

Práče – Dobšice „B“    4:1( 2:1)

K prvnímu mistrovskému jsme vyběhli v sobotu 29.3. a našim soupeřem se stal tým Dobšického bečka. Od prvních minut jsme si vytvářeli jednu tutovější šanci za druhou.  Tu první spálil trestuhodně Ondra Zimek už v páté minutě, když zpoza malého vápna minul odkrytou hostující svatyni o pár centimetrů . Ovšem to co následovalo v dalších 10 minutách bylo neuvěřitelně strašné. Adam Krejčiřík , který běžel sám na branku obehrál brankáře a stál nikým neatakován metr před bránou (míč si asi natřikrát zpracoval, aby  ho měl pod kontrolou, ovšem ani toto mu nepomohlo) a jeho rána přelétla o metr. K další šanci se dostal Klouda, který z první přestřelil. Hosté hrozili ze standartních situací a jednu z nich proměnili po dvojnásobné teči ve zdi. Náš golman byl bezmocný 0:1. Najednou jsme stáli jak opaření a nevěřili vlastním očím – místo abychom vedli 3:0 to bylo najednou 0:1. Vázla nám kombinace a nic se nedařilo. Do poločasu jsme ale otočili vedení na svou stranu, když nejprve srovnal Krejčiřík po šikovném přituknutí Zimka O. 1:1 a chvíli před poločasem se trefil Bernát z penalty 2:1. V druhé půli jsme chtěli co nejdříve rozhodnou, ovšem scénář se opakoval  a my zahazovali šance jednu za druhou. Krejčiřík – nic, Klouda- nic, opět Krejčiřík – nic. Prostě marnost nad marnost. Hřebíček do rakve jsme naštěstí zatloukli asi v 70. minutě, když Čech předložil míč na hlavu kapitána Kloudy a ten si konečně poradil a skóroval 3:1 Od této chvíle hosté působili odevzdaně a nakopávali míče dopředu na utočníky. Nám se opět naskytovala šance chodit do rychlých brejků a jeden z nich ke konci zápasu proměnil Krejčiřík, který si narazil o tyč a poté uklidil míč do brány 4:1. Mohli jsme se tedy radovat ze 3 bodů, ovšem to bylo vše. Ostatní (proměňování šancí) bylo spíše k pláči. I tak jsme ale vstoupili dobře do jarní části a v příštím kole se budeme snažit uspět v Rakšicích.

Sestava: Brabenetz – Bernát, Gregor, Koudela, Tkadlec P. – Čech, Zimek O., Zimek Š., Kosec P. – Klouda, Krejčiřík – na lavičce byli připraveni Tkadlec S., Matůš, Kovalský

Začátek je v neděli  6.4. v 15:30, tak nás přijeďte povzbudit !!! 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.