SOBĚŠICE : PRÁČE 1:2 (1:1)

08.04.2012 12:39

V druhém jarním kole byl naším soupeřem tým ze Soběšic. Domácí chtěli odčinit porážku z úvodního kola a proto nás nečekalo nic lehkého. K zápasu jsme navíc odjížděli oslabení o 4 hráče, ale ani toto nám nezabránilo v utkání zvítězit, získat důležité 3 body a potvrdit tak výhru nad Žebětínem z prvního jarního kola.

Po menším hledáním jsme nakonec dokázali uprostřed hustého lesa najít hřiště Soběšic. Tímto bych chtěl poděkovat řidiči autobusu, že celou tuto nelehkou cestu zvládnul a až na občasné zaváhání při sešlapování spojky a na trochu déle trvající a složitější vyjíždění z centra naší vesnice proběhlo vše v naprostém pořádku a hráče, realizační tým a početný dav fanoušků (4) dokázal na místo utkání dopravit.

Sestava:

Polášek - Bernát, Koudela, Meister, Tkadlec - Samek, Zimek, Křišťál, Mašek - Klouda, Kosec

Náhradníci: Gregor, Čech, Sláma

Střídání: 17' Gregor za Koudelu

             89' Čech za Kloudu

 

Na soupeře jsme hned od první vteřiny vletěli a po krásné akci po ose Tkadlec - Klouda - Kosec - Samek dokázal posledně jmenovaný již po třiceti vteřinách zamířit levačkou z prostoru penalty přesně k tyči 0:1. Domácí dokázali vyrovnat už v 9. minutě, kdy centr ze standartní situace tečoval jeden ze soběšických hráčů a gólman Polášek neměl šanci zasáhnout 1:1. V 17. minutě došlo hned k dvojímu nepříjemnému zranění, kapitán Koudela musel po nárazu od domácího dobře živeného útočníka odstoupit a na jeho místo se postavila naše nová posila z Holandska - Roman Gregor. (Nezvykle rychlý běh k ošetření se stal osudným i mně, takže jsem do  zbytku utkání už také nezasáhl a naštěstí to ani už nebylo potřeba). Domácí obraně dělal veliké problémy svou rychlostí Kosec, svou technikou Klouda a svou kulatostí míč, takže se uchylovali pouze k nakopávání dlouhých míčů, které podle vzoru Okresního přeboru sklepávali buď do středu nebo do kraje. Šance na další branky byly na obou stranách, domácí útočník mířil ve vyložené šanci hlavou mimo, další střely pokryl výborně chytající gólman Polášek. Obrovskou šanci měl i Klouda, ale jak sám řekl, chtěl dát brankáři ještě jednu šanci, tak k zakončení zvolil svou pravou nohu a zamířil v úniku mimo tři tyče.

V 57. minutě proto již na Soběšickou branku vyslal pumelici levačkou a po minutě ticha, kdy se čekalo kam míč doskáče, se odrazem od tyče dočkal už svého 3. jarního gólu a potvrdil výbornou střeleckou formu z přípravy 1:2. Ve zbytku utkání se šance střídali na obou stranách, my jsme spoléhali na brejky do otevřené soběšické obrany, domácí stále nakopávali míče na vysokého útočníka, kterého ovšem po celé utkání výborně pohlídal a uskákal Meister, soběšické průniky středem hřiště dokázal pacifikovat defenzivní záložník Zimek, který spoustu balónu vybojoval a jen málo se mu jich podařilo ztratit. Žádný gól již však nepadl a tak jsme zaslouženě získali 3 body do tabulky a vybojovali tak první výhru na hříštích soupeře.

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.