OP 2013/2014 PODZIM

12.08.2013 12:26

Hevlín – Práče 1:1 (0:0)

K poslednímu podzimnímu utkání jsme se vydali do dalekého Hevlína, kde nás čekala bouřlivá atmosféra, o které jsme se mohli přesvědčit při domácím střetnutí. Do utkání jsme vstoupili aktivně, byli jsme fotbalovější, hbitější a pestřejší jak hosté. Tutovky ovšem zůstaly neproměněny hlavně díky zásluhám nemohoucnosti našich utočníků, či levých záložníků . Na obou stranách se hodně žlutilo a tak bylo otázkou času, kdy jedno z mužstev bude dohrávat v menším počtu hráčů. Kdybychom vedli 3:0, nikdo by se nemohl ničemu divit. V druhé půli už jsme nebyli tak nebezpeční a toho využili hosté, kdy využili mezírky v naší obraně a dostali se do vedení 1:0. Z vedení se radovali ale pouze chvíli, kdy se míče zmocnil Ondra Zimek, prošel domácí obranou a na dvakrát překonal domácího brankaře  1:1 . V 70. minutě předčasně opustil hřiště náš stoper, Roman Kosec a tak jsme dohrávali v 10 lidech. I v 10 jsme ovšem chtěli vyhrát a tlačili se dopředu. Domácí v poslední minutě nastřelili břevno z rohového kopu a  skóre již zůstalo nezměněno. Podzim jsme tak ukončili plichtou v Hevlíně, pro někoho zbytečnou, pro někoho ne. Za první půli jsme si zaloužili vyhrát, ovšem nejsme schopni dát gól i z těch nejvyloženějších pozic. Nakonec jsme mohli i prohrát, takže i z Hevlína je bod spravedlivý.

 

Přímětice – Práče 1:1 (0:0)

V mrazivém a deštivém listopadovém odpoledni jsme zajížděli na nepříjemnou půdu Příměti, které se nacházeli ve spodní části tabulky, ovšem nemyslim si, že tohle postavení je odpovídající. V první půli se hrál bojovný, běhavý fotbal. Přinesl nám jednu tutovku, kterou neproměnil Laďa Klouda. Domácí hrozili pouze ze standardních situací. Do druhé půle jsme vstoupili aktivně, naše hra byla pestrá a dynamická, z které vyústila vedoucí branka z kopačky Ondry Zimka 0:1 jsme byli lepším týmem a dostávali se spíše do takových pološancí, které ale nebyly proměněny. Tak tak  jsme  sahali po 3 bodech, ovšem domácí ze standardní situace vyrovnali 5 minut před koncem   1:1 kdy doslova balon dotlačili do sítě a  tak utkání skončilo asi zaslouženou remízou.

 

Práče – Oleksovice 5:0 (0:0)

Toto utkání nabídlo zápas mezi týmy z opačných pólů tabulky. Hosté krčíčí se na poslední příčce a my na špici. Ovšem jak to tak bývá, derby smazává jakýkoliv rozdíl a to platilo i v tomto utkání. V první půli se hrálo prakticky na jednu bránu, ovšem byli jsme nemohoucí a míč jsme do sítě nedotlačili. Několik slibných šancí zůstalo nevyužito. Na konci poločasu dostal hostující hráč druhé žluté napomenutí a musel předčasně do sprchy. V druhé půli jsme tak nastupovali proti 10 oleksovickým. První gol jsme dali z penalty, která byla nařízena za hru rukou. Bezproblémově proměnil Bernát  1:0 . O chvíli později se ke svému spoluhráči, který předčasně opustil hrací plochu přidal další z hostí a ti poté dohrávali o 9 mužích. Ačkoliv bojovali, brankové skóre rostlo. Z přímáku se parádně trefil Roman Kosec 2:0. O pír minut později se konečně zase prosadil 2x Laďa Klouda , 3:0 a 4:0 a skóre pečetil střídajídí Kuba Novák 5:0. A tak jsme po 3 kolech konečně zase ucítili jak chutná pocit vítězství.

 

Únanov – Práče 1:0 (0:0)

Další kolo jsme jeli do Únanova, čekal nás souboj o druhé místo a velice nepříjemný soupeř. Toto utkání nepřineslo příliš pohledný fotbal. Bylo spíše o bojovnosti a chybách. V první půli nás několikrát podržel golman, kdy zlikvidoval nebezpečné střely. My sami jsme ohrožovali bránu sporadicky, přesto jsme měli největší šanci, když hlavičku Standy Tkadlece z rohu odkopával domácí hráč na brankové čáře. Do šaten se šlo za bezbrankového stavu. Druhá půle nám nabídla to samé jako půle první, ovšem s tím rozdílem, že domácí vsítili toužený gól, kdy z úctyhodné vzdálenosti trefil domácí útočník šibenici a náš brankáš si na míč jen šáhl konečky prstů 1:0 Od té to chvíle jsme přebrali iniciativu my a konečně začli hrát fotbal, ovšem pozdě. Na bod jsme nedosáhli a tak jsme prohráli 0:1.

 

Práče – IE Znojmo „B“ 2:2 (2:1)

V tomto utkání jsme chtěli odčinit naši prohru v minulém kole, kdy jsme selhali v Miroslavi a chtěli se vrátit na vítěznou vlnu. Vše tomu nasvědčovali od první minuty, kdy jsme se vrhali do utoku a hosty nebezpečně přečíslovali. Z tohoto plynula i první branka, kdy pláchl Krejčiřík a byl zfaulován ve vápně. Následnou penaltu pohodlně proměnil Bernát 1:0. O několik minut později se sám prosadil i Krejčiřík, kdy bombou z 20 metru propálil vše, co mu stálo v cestě 2:0. Hosty jsme k ničemu nepouštěli a oko diváka bylo potěšeno naší hrou. Další stoprocentní šance našich zůstaly nevyužity. Ovšem  jak to bývá – nedáš, dostaneš-dostali jsme zbytečný gol na 2:1 a  hosty jsme sami vrátili do hry. Do druhé půle jako by vyšlo uplně jiné mužstvo domácích. Byli jsme bez pohybu, nedařilo se nám, z toho pramenila i vyrovnávací branka na 2:2, kdy z našeho rohu a po rychlém brejku domácích vsítil hostující utočník branku. Do konce  zápasu se už nic nedělo, my byli druhou půli nemohoucní a hosté museli být s bodem spokojeni.

 

Miroslav B – Práče 2:0 (1:0)

V neděli, 6.10., jsme zavítali na hřiště do Miroslavi, kde nás čekalo další soutěžní utkání. Utkání to bylo nahecované, jelikož zde bydlí náš kapitán a nejlepší střelec, tudíž bylo o co hrát. Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře a již v 6. minutě jsme prohrávali, kdy se po chybě ve středu hřiště ocitl sám před golmanem domácí útočníka nedal našemu golmanovi šanci 1:0. Postupem času jsme přebírali iniciativu a snažili se o vyrovnání, nejblíže k tomu měl Klouda, když trefil břevno, další krásnou střelu Adama vyškrábl na roh domácí golman. Do druhé půle jsme vstoupili s tím, že chceme utkání otočit ve svůj prospěch, hráli jsme vabank. Domácí zalezli před šestnáctku a urputně se bránili. My jsme opravdu hráli vabank, Adam trefil tyč, Laďa srovnal- ovšem gol nebyl uznán kvuli ofsajdu. Když už jsme překonali brankáře v rámci pravidel, na brankové čáře vykopával míč z brány domácí obránce. Platilo zde ale staré známé pravidlo, nedáš-dostaneš. Domácí šli do rychlého brejku a situaci 2 na 1 vyřešili zkušeně a zvýšili na 2:0. My jsme to ovšem nezabalil ani za tohoto stavu a chtěli s výsledkem něco udělat, ovšem v Miroslavi bychom nedali gol ani dnes- nebylo nám prostě osuzeno, a tak jsme si připsali první letošní porážku. Již v sobotu nás čeká další těžké domácí proti IE Znojmo B, kde budeme chtít napravit naše zaváhání. Musíme se zvednout, bojovat a když to nejde fotbalově, tak to urvat bojovností a srdíčkem! Proto nás přijďte povzbudit již tuto sobotu v 15:00 do Práč !
 

Práče – Moravský Krumlov B 2:0 (2:0)

Netradičně, již v pátek ,jsme vyběhli k dalšímu mistrovskému utkání , jelikož se u nás konaly hody a moc dobře víme, jak by to dopadlo, kdybychom hráli v neděli či sobotu. Utkaly se týmy na prvních 2 místech a bylo určitě na co koukat. Věděli jsme, že Krumlov bude silný a proto jsme se opět zaměřovali spíše na obranu a vyráželi do rychlých brejků a akcí. Ve 20. minutě se prosadil Adam přes 3 obránce, ale jeho střelu golman vyrazil na roh. Z jednoho rohu jsme skórovali a to, když si na zadní tyč naběhl  náš tradiční hodový střelec, Lukáš Bernát, a propálil vše, co mu stálo v cestě.. 1:0 Hosté měli míč více v držení, více kombinovali, ale nedostali se dál jak po šestnáctku. Na konci první půle projel jak nůž máslem Laďa Čech hostující obranou, naservíroval míč Adamovi a pro něj už nebyl problém zavěsit 2:0 Do druhé půle jsme šli s dvoubrankovým náskokem a pocitem, že nemusíme gol už dát, ale nesmíme dostat.Kdekdo by si myslel, že se budeme ještě více bránit, ale hostum jsme se více vyrovnávali jak v kombinaci, tak v držení míče. Po levé straně vynikal výborně hrající beček Peťa Tkadlec, který zatápěl všem svým protihráčům. V 60. minutě si vzal před půlkou balon Ondra Zimek, který si pohrál se 4 bránícími hráči a prchal sám na golmana, ovšem má rád svého kapitána, tak předložil míč pod sebe na Ladě Kloudu, ke kterému se míč nedostal a byl z tohodokonce pouze aut. Ondro, rada pro Tebe- příště buď sobec! :)…Hosté hrozili pouze ze standartních situací, kdy jim jednou pomohl náš golman, ovšem ti toho nevyužili. Ke konci zápasu jsme zahrávali přímák z dobrých 22 metrů. Klubko našich hráčů stojící u míče nevědělo kdo kopat, tak míč napálil Roman Kosec a za tuto střelu by se nestyděl ani slavný R. Carlos – nebylo mu ovšem přáno a trefil vnitřní tyč, od které se míč odrazil do autu. Brána se možná třepe ještě nyní.  Zápas jsme s přehledem dohráli a tak jsme se mohli těšit na sobotní hody, které byly opravdu vydařené.

Příští zápas jedeme do Miroslavi, kde se utkáme s místní rezervou. Zápas bude mít pikantní náboj již kvůli tomu, že zde bydlí Laďa Klouda a proto budeme chtít udělat radost nejen jemu a odvézt si z Miroslavi nějaký ten bodík. Přijeďte nás povzbudit!

 

P.S. : Omlouvám se za pozdní článek, hody byly opravdu vydařené a probral jsem se až teď 

Práče – Chvalovice 2:0 (1:0)

 

V sobotním, zářijovém, typicky podzimním odpoledni jsme se doma utkali s prvním celkem přeboru, s mužstvem Chvalovic. Při pohledu do naší šatny, kde nás ve čtvrt na 4 sedělo pouhých sedm nám vesele nebylo, ale přesto chut a vule se poprat s vedoucím týmem byla veliká a určitě jsme nechtěli prodat svou kůži zadarmo, když ne všichni naši borci se cítili fit. Náš cíl byl jasný, nepouštět se do otevřené partie, protože to by vedlo k sebedestrukci, tak jsme se zaměřili spíše na bránění a rychlé brejky. Naše taktika se nám vyplatila již na začátku, kdy pláchl Adam a ten byl zastaven za cenu faulu v pokutovém území a tak se kopala penalta. K ní se postavil náš pravý bek, Lukáš Bernát, který ji proměnil s přehledem ke kolíku. Penalta se ovšem pro vběhnutí hráče do vápna musela opakovat. Lukáš má ale nervy z oceli- balon napálil nahoru doprostřed a otevřel skore- 1:0 O několik se tato situace opakovala ovšem na druhé straně, tentokrát byl nařízen pokutový kop proti nám. Ovšem náš golman vystihl směr střely a střelu vyrazil. Hosté byli aktivnější, více drželi balon, ovšem se všemi střelami si poradil náš golman a střely, které mu vypadly zametali naši obránci. V druhé půli byl scénář hry stejný, hosté diktovali tempo hry a z 80% drželi míč na svých kopačkách. My se opět soustředili spíše na obranu než na nějaké utočení.  Při občasných brejcích jsme ohrožovali bránu opravdu sporadicky. Jakýkoliv faul hostu pro nás byl velice příjemným odlehčením. Když hosté hráli už na riziko a vše hnali dopředu, míč se dostal k našemu středopolaři Ondrovi, který milimetrovou přihrávkou do ulice poslal Adama do úniku a ten pelášil sám na golmana. Počínal si jak starý mazák a golmana propálil- 2:0 a my se tak v 88. minutě mohli radovat z dvougólového vedení.  Bezchybný taktický výkon a týmový duch nás tak dovedl ke 3 bodům, kterých si velice ceníme a vážíme. Hosté byli fotbalovější, drželi častěji míč, ale do tutové šance( kromě penalty) se nedostali. Klepali, klepali, ale dvířka k naší bráně zůstali i díky skvělému výkonu našeho golmana zavřené.  Další kolo hrajeme již tento pátek, 27.9., s rezervou Moravského Krumlova, takže nás čeká opět velice složité utkání a opět se utkají týmy ze špice tabulky, proto nás prosím přijdte v co největší míře povzbudit !

Jaroslavice – Práče 1:1 (0:0)

 

V neděli, 15. září, jsme zavítali do Jaroslavic ke svému dalšímu utkání. Věděli jsme, že toto utkání nebude lehké, protože domácí chtějí odčinit domácí debakl 0:7 s Chvalovicemi a navíc se o tomto víkendu konalo tradiční vinobraní. Po pětiminutovém otukávání jsme postupně přebírali iniciativu, která měla vyustit golem, ale stoprocentní loženku  trestuhodně zahodil náš mladíček, Štěpán Zimek, který z metru nedal gol do prázdné brány. O několik minut měl tento hráč, další velkou příležitost, kdy hlavičkoval sám na malém vápně, ale na jeho hlavičku by si sedla i moucha jakou měla razanci, takže zůstávalo skóre stále bez branek. Hrálo se prakticky na jednu bránu, kdy domácí postavili na vápno autobus a čekali, co se bude dít. Občasné rychlé brejky jsme eliminovali. Naše střely ze střední či větší vzdálenosti neměly šanci na uspěch, protože golman domácích byl vždy pozorný. Začátek druhé půle nám utekl a domácí se dostali do vedení po přesné střele k tyči ze 7 metrů 1:0…My jsme se stále snažili hrát svou hru, ale už jsme neměli takovou územní  převahu jako v půli první. Domácí zlepšili pohyb a zkvalitnili svoji hru. V 60. minutě jsme se přeci jen dočkali, kdy srovnával kdo jiný než náš věhlasná střelec, kapitán, trenér a srdcař, Laďa Klouda 1:1 Po vyrovnávací brance jsme hru více otevřeli, hráli na 3 utočníky, vabank, protože jsme cítili, že 3 body visí ve vzduchu. K vyložené šanci to nevedlo a tak jsme nakonec mohli být rádi i za bod, protože domácí měli 2 slibné šance, které zlikvidoval náš golman. Z Jaroslavic tedy odjíždíme s plichtou 1:1,za kterou mužeme být v konečném  zučtování rádi, i přesto, že první pule byla v jasné režii hostů. Příští týden se utkáme na domácí půdě s velice ambiciozním a našláplým mužstvem Chvalovic. 

Práče – Mikulovice  1:1 (1:1)

V sobotu, 8.9. , nás čekalo velice těžké utkání s ambiciozním nováčkem z Mikulovic. Mikulovičtí se vezou na nováčkovské vlně a jsou v euforii, jelikož dosud neokusily chuť porážky a jsou právem na 2. místě tabulky. Čekal nás tedy velice těžký zápas. Vše nasvědčovalo tomu, že to nebudou žádné brankové hody jak v minulých střetnutích. Po začátečním oťukávání se ve 13. minutě napravo prosadil Ladik Čech, který předložil míč na Laďu Kloudu, který si svými výkony říká o reprezentaci a jak je jeho dobrým zvykem, míč posadil k pravému kolíku 1:0. Poté nás hosté asi 20 minut přehrávali a z toho korunoval vyrovnávací gol, kdy ze standartní situace byl míč předložen na hlavu nabíhajícího hráče. 1:1 Do poločasu jsme měli ještě jednu šanci, kdy jsme presovali- z toho pramenila chyba obránce, kdy malou domů předložil opět našemu kapitánovi, ale toho vychytal hostující golman, který přečetl jeho myšlenku. Do druhého poločasu jsme vstoupili s větším elánem a nasazením než hosté, kteří si evidentně přijeli pro bod. Po kolmici Zimka plách Krejčiřík, ale i jeho pokus zustal neproměněn. Z dalších našich šancí a pološancí jsme nic neproměnovali. Hostě hrozili jen ze standartních situací, jinak se k naší bráně moc nedostávali. Nutno podotknout, že jejich standartní situace, které byly  všechny kolem šestnáctky na přímou střelu byly nebezpečné. (Chtěl bych podotknout, že nás rozhodčí k žádné takové nepustil- naše nejbližší byly asi 2 metry za půlkou a z této vzdálenosti opravdu bránu neohrozíme.) Výkon rozhodčího byl vyšperkován v 88. minutě, kdy nám nepískl 1000% penaltu, kdy se uvolnil Klouda a jak je jeho dobrým zvykem vzal balon a pelášil k bráně, ovšem zde ho podrazil jednoznačně hostující golman. Píštalka k údivu všech  zůstala němá a ještě k tomu jsme si vykoledovali 2 žluté karty za to, že jsme sudího upozornili na to, že to byla penalta. Konec zápasu byl vyhecován a tak sudí radši ukončil utkání ještě o minutu dřív, protože viděl, že bychom třeba  mohli vstřelit ještě branku nebo že by se mohlo u hostů červenat…. Za výkon v druhé půli jsme si určitě zasloužili tu branku dát, protože jsme byli aktivnějěí než hosté. Bohužel, nestalo se tak. Takže souboj dvou týmů, které neprohrály skončil plichtou.

 Děkujeme našim fanouškům za podporu a doufáme, že nás přijedou povzbudit  příští týden do Jaroslavic.

Bohutice - Práče 0:4 (0:2)

V neděli, 1.9. jsme zajížděli na horkou půdu do Bohutic, odkud jsme chtěli přivést nějaký ten bodík a přidat ho k našim stávajícím 9. Věděli jsme, že domácí nám nedají nic zadarmo a budou chtít zvítězit, jelikož mají na kontě pouze 1 bod. Nečekalo nás vůbec lehké utkání. Již od 1. Minuty ale bylo jasné, kdo chce více zvítězit a kdo chce hrát fotbal. Na začátku 2. minuty měl na kopačce gol náš kapitán, Laďa Klouda. Ten se ale teprve zastřeloval a dostával do provozní teploty. Domácí pouze nakopávali dlouhé míče. My na to byli ale pečlivě připraveni, takže jsme jejich utoky vzduchem dokázali eliminovat a mohli jsme hrát náš fotbal. Ve 20. minutě zatáhl po praví straně míč Standa Tkadlec, který ho předložil Laďovi a ten patičkou dával pod sebe na osamoceného Adama Krejčiříka, pro kterého již nebyl problém skorovat. 0:1 Druhý gol jsme přidali ke konci poločasu, kdy Adam pláchl hostující obraně a prostřelil golmana 0:2 Do druhé půle jsme vstupovali s dvoubrankovým vedením a mohlo se nám lépe dýchat. Domácí jsme k ničemu nepouštěli až na menší závary při standartách. Po jedné z nich jsme se vydali do brejku. Laďa Čech předložil balon Laďovi Kloudovi a náš nestárnoucí kapitán uprchl dotírajícímu obránci a ten v pohodě umístil svou střelu k pravému kolíku. 0:3 Čtvrtý gol na sebe nenechal dlouho čekat. Po rozehraném rohovém kopu si na zadní tyči počíhal opět neúnavný Klouda a s instinktem zabijáka rozvlnil síť počtvrté. 0:4 Zápas jsme v pohodě dohráli a odvezli si po zásluze cenné 3 body.

Příští sobotu na domácí půdě přivítáme nováčka z Mikulovic!Střetnou se tak 2 mužstva okupující první dvě příčky v tabulce a týmy, které ještě nepoznaly hořkost porážky.  Přijďte nás podpořit v co největší míře !!! Tuto sobotu v 16:30

Práče – Rakšice 5:1 (2:0)

V sobotu odpoledne jsme hostili  tým  Rakšic. Všichni jsme měli stále v paměti naše nešťastné vystoupení z minulého ročníku v Rakšicích, tudíž jsme chtěli odčinit naše jarní zaváhání.  Po začátečním otukávání jsme pomalu začli přebírat iniciativu na své kopačky. V 10. minutě jsme museli nuceně střídat, protože náš snajpr z minulého kola Mira Tkadlec si udělal výron na pravém kotníku.  Po průniku na pravé straně dával míč „pod sebe“ Adam Krejčiřík a Standa Tkadlec nekompromisní hlavičkou z 5 cm rozvlnil síť hostující svatyně poprvé. 1:0 Nutno podotknout, že skvělě odclonil bránícího hráče!!  Hosté  hrozili víceméně ze standartních situací, které byly nebezpečné. Klid na kopačky nám dodal Adam, který skvělě natáhl ze 17 metrů a vymetl pavučinky v naší bráně.2:0 Do druhé půle jsme vlitli s cílem navýšit skore a definitivně se uklidnit, první šanci hned na začátku zahodl kapitán, Lada Klouda, ovšem o chvíli později se už mohl radovat, protože na pravo zas pláchl Adam, který ted už opravdu dával míč pod sebe a naservíroval našemu kapitánovi jeden z nejlehčích golu v kariéře.3:0 Hosté snížili po zaváhání naší obrany i golmana 3:1 Další gol jsme přidali po přímém kopu, kterého se ujal Roman Kosec a po nacvičeném signálu, který pečlivě trénujeme napálil ve zdi stojícího Laďu Čecha do zad, od kterého se míč odrazil do protipohybu hostujícího golmana 4:1 „Bůra“  dovršil opět Lada Klouda a byla to branka z kategorie gólů, které prostě nejdou nedat. Zimek vybojoval balon , unikl obránci a míč naservíroval  svému kapitánovi opět před prázdnou bránu 5:1. Na hřiště se opět dostali všichni náhradníci a tak jsme v poklidu dohráli zápas.

Příští týden zajíždíme do Bohutic, ze kterých se body lehce nevozí. Čeká nás těžké utkání se spoustou vzdušných soubojů, ale věřím, že nějaký ten bodík dovezeme i z horké bohutické půdy. Přijďte nás podpořit !!!

 

Dobšice B – Práče 0:4 (0:2)    18.8.2013

V horkém nedělním dopoledni jsme zajížděli do Dobšic, kde jsme se u tkali s místní rezervou. Před 2 měsíci jsme se zde sami připravili o postup do 1.B, takže jsme měli jasný cíl a to zvítězit! Přípravu na utkání jsme začali s mírným zpožděním, kdy jsme čekali na našeho předstopera, který sháněl banány. Vstup do utkání se nám povedl, když tutovky Kloudy a Krejčiříka zůstaly nevyužity. Domácím jsme prakticky nepujčovali míč a diktovali jsme hru. Cca ve 20 minutě se po ose Tkadlec  P., Tkadlec S., Klouda poprvé rozvlnila sít domácí svatyně, kdy posledně jmenovaný umístil přízemní centr do brány. 1:0 O několik minut později  se v 106% šanci ocitá Zimek, který trestuhodně z malého vápna střílí do břevna. Ovšem nemuselo ho to dlouho mrzet, protože jsme zahrávali přímý kop a kdo jiný než kapitán Klouda umí míč tak pěkně zakroutit do branky. 2:0. Do druhé půle jsme vstoupili famozně, domácí si ještě nestihli stoupnout na své posty a ve 47´trefuje z jedničky rourou pod víko  Mira Tkadlec  3:0. Potě se hra na chvíli uklidnila, vyrovnala, o výsledku bylo rozhodnuto a začlo se na trávníku žlutit. Mohlo se dokonce červenat, ale sudí si zanechal chladnou hlavu. Díky bohu! No a aby toho nebylo málo, tak ještě jednou se do análů tohoto zápasu zapsal Mira Tkadlec, který svou druhou rourou z uctyhodné vzdálenosti vymetl pavučinku domácí šibenice 4:0 Zápas se už jen z povinnosti dohrával.Na trávník se dostali všichni naši náhradníci a nutno říci, že i oni si vypracovávali šance a tutovky. Takže nedělní horké dopoledne v Dobšicích pro nás končí úspěšně. Další zápas hrajeme příští sobotu na domácím hřišti v 16:30 proti Rakšicím – druhému týmu, s kterým jsme zbytečně ztratili a tím se připrpavili o titul přeborníka okresu, takže cíl je jasný- potvrdit 3 body zvenku a splatit účty!

 

Práče – Hevlín 1:0 (0:0)    10.8.2013

V sobotu, 10.8., jsme na své půdě přivítali nováčka Okresního přeboru, celek Hevlína, který v minulé sezoně neokusil hořkost porážky a s úchvatnou bilancí 22 výher a 4 remíz suverénně postoupil ze třetí třídy.  Ovšem trojka není okres. Již před zápasem jsme věděli, že nás nečeká lehké utkání. Po pouhém jednom přátelském utkání, které jsme ještě odehráli na půl s naším bečkem, byla vidět nesehranost a lehká nervozita z prvního mistrovského utkání. Ovšem hrající kapitán, trenér a  rozehrávač všech standartních situací, Laďa Klouda nás skvěle připravil v letním přípravném období po fyzické stránce a tak jsme nechtěli nechat 3 body ležet na našem trávníku. Od první minuty byla vidět naše nesehranost a to, že si po 2 měsících zase na sebe zvykáme, ale každá lokomotiva se rozjíždí pomalu, takže to už muže být jen a jen lepší. V první poločase se hrál vyrovnaný fotbal na obou stranách s minimem golových šancí. Za zmínku stojí pouze střely Zimka zpoza šestnáctky a dělovka našeho předělaného utočníka na stopera, Romana Kosece, který se nebál z úcthydocných 40 metrů vypálit svou bombu a ta těsně minula svatyni hostující brány. Hosté zahrozili občasnými brejky do naší obrany, ale náš golman si s nimi poradil, když jeho zákroky nebyly ze škatulky těch nejjistějších. V druhé půli, kdy jsme hráli směrem na hostující „kotel“ jsme si vyslechli pár hanlivých a vulgárních výroků, ale konečné skore mluví za vše, takže kdo se směje naposledy….! Hra se přiostřovala a hodně k tomu pomáhaly nejisté výroky hlavního sudího. V 60. minutě jsme střídali a střídající hráč „Ilja“ si při prvním kontaktu s míčem zapsal druhou asistenci, kdy přihrával na Bernáta, který neotálel a poslal centr do vápna, kde si svůj prosto našel náš kapitán Klouda a z jedničky posílá míč za hostujícího golmana a dostáváme se do vedení  1:0. Dalo by se říci, že hosty jsme už k ničemu nepustili. Chvilku nám zatrnulo při „kličce“ našeho stopera, ale ten se se vším vypořádal a tak jsme mohli oslavit první výhru v novém ročníku. Nutno říci, že takto vydřených bodů si mužsto cení víc, než kdyby se vše povedlo a my vyhráli 5:0. Příští kolo zavítáme do nedalekých Dobšic a určitě jim máme co vracet, protože v minulé sezoně jsme se právě zde připravili o postup do 1.B !!!

Přijdte nás povzbudit v co největší míře, utkání začíná v neděli v 10:15

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.